ВАЛЮТНА МАФІЯ ВІДКРИЛА ДРУГИЙ ФРОНТ У КИЄВІ. ПОЛІЦІЯ ТА МІЛІЦІЯ ВЛАШТУВАЛИ ПОГОНЮ ЗА ВАЛЮТНИМ ЗЛОЧИНЦЕМ

21 серпня 2015 року. Шевченківський район столиці. Проспект Перемоги, 11. Усе відбувалося як у справжньому голівудському кіно. Тут були і поліцейські, і навіть міліція, і погоня, і бандити. Так, журналісти «Антикорупційного Бюро України» сьогодні закривали нелегальний оптовий пункт обміну валют.

На зупинці громадського транспорту, біля центрального РАГСУ, розмістився нелегальний оптовий пункт обміну валют. Відноситься він до однієї з чотирьох мереж тіньових обмінників, які діють нині у Києві. Відмінність цієї мережі одразу впадає в око — всі кіоски помаранчевого кольору, касири та чергові охоронці як правило чоловіки. Як виявилося, голими руками цей обмінник не візьмеш. Журналісти «Антикорупційого Бюро України» тричі намагалися підступитися до нього і лише вчетверте таки отримали, хоч і не зовсім бажаний, але результат.

Журналісти-антикорупційники заховалися поблизу пункту обміну, аби гарно було видно, як він працює. Дзвінок на 102, домовляємося, щоб поліція під"їхала саме до нас аби завчасно не налякати працівників кіоску. Певний час спостерігаємо, все йде у звичному режимі, люди спокійно підходять, під"їжджають дорогі автівки — обмінюють чи купують валюту. 
До нас прибули поліцейські, вибудовуємо з ними спільний план подальших дій та викликаємо слідчо-оперативну групу і представника з відділу протидії злочинності у сфері економіки. Досить швидко прибуває СОГ, зкоординувавши всі свої дії, фільмуємо діяльність валютного кіоску. Міліція розпочинає слідчі дії. Здається, що злочинці налякані. Адже, не зважаючи на присутність правоохоронців, кремезний хлопець спортивної статури, тримаючи в руках чималий кульок вочевидь з великою сумою грошей, раптово вибіг з обмінника і дав ходу. За ним поліцейські та міліція влаштували погоню. Все ж відірвавшись від переслідування, молодик застрибнув в Ланус болотно-зеленого кольору, який під’їхав і був такий. Орієнтування на автівку та молодого чоловіка одразу були передані поліцією усім патрульним. 
Втім, це аж ніяк не вплинуло на касира. Нелегальна робота оптового обмінника не припинялася ні на хвилину. Навіть, під час слідчих дій, які продовжила міліція, касир нахабно, не соромлячись здійснював незаконні валютні операції.(!)
Варто, відзначити, що до нас прибув і начальник територіального відділку міліції. Він підтвердив, що за всіма нашими попередньо поданими заявами ведеться слідство і питання нелегальних валюток знаходиться на особливому контролі.
Однак, особисто у нас, журналістів, є багато запитань і до Нацбанку, і до податківців, і до правоохоронців та інших захисних структур законних прав громадян та інтересів держави. Де результати? Незаконні валютні обмінники щодня тільки множаться. Деякі і справді закриті, але замість них відкриваються все нові й нові.
Фактично півтора місяці антикорупційники ведуть активне журналістське розслідування, за цей час було направлено масу листів до усіх компетентних органів, подано по кожній виявленій адресі заяву про кримінальне правопорушення, проведено безліч зустрічей з правоохоронцями, слідчими, працівниками прокуратури, СБУ. Звичайно, певний результат не забарився, були проведені обшуки в приміщеннях обмінних пунктів фінансової компанії «Вікторія», де здійснювалися незаконні валюто-обмінні операції. У ході обшуку оперативними працівниками, з незаконного обігу було вилучено: 3 800 000 доларів США; 10 700 000 грн; 1 500 000 російських рублів, «чорну» документацію, незареєстровану вогнепальну зброю. Але, за нашими даними, за півмільйона долларів суддя Шевченківського районного суду м.Києва Олена Пихур відмовилася накладати арешт і на ці кошти, і на зброю, тобто все належить поверненню злочинній групі. 
Що це? Мафія безсмертна?!.. Корупція квітне у надзвичайних масштабах. Навіть Янукович та його поплічники просто хлопчики у порівнянні з нинішніми державними мужами. Чиновники за гроші готові танцювати перед бандитами на замовлення, хоч лісгинку, хоч польку-бабочку, хоч співати «мурку». Закони працюють на криміналітет. У випадку з валютками — міліція нагадує сліпих кошенят, які нічого не можуть вдіяти. Це просто нонсенс, коли касир «чорного» обмінника нахабно гребе гроші, а міліція тільки спостерігає, бо потрапити в середину без дозволу власника чи ордеру на обшук не має права. Для отримання того ж дозволу треба час, та й гарантій жодних, що в той день, коли заплановано обшук він таки відбудеться. Злив інформації і результатів нуль.
І ще питання до столичної та місцевих адміністрацій, зокрема, особисто до пана Кличка: на яких підставах стільки незаконних пунктів обміну валют розміщені на комунальних зупинках громадського транспорту. За які такі заслуги бандити, які лише у місті Києві за день з незаконних валютних операцій мають оборот більше 5.000.000$ та фінансують терористів ЛНР і ДНР, отримують дозволи на оренду?

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте